welkom aktiviteiten werk boeken
  

Klik op de foto voor meer beelden

Sint Gildas Bretagne Frankrijk

Het pardon van Sint Gildas is een religieus feest dat één keer per jaar op een klein eiland voor de kust van Bretagne in Frankrijk gevierd wordt. De bedevaartgangers gaan, bij laagwater, te voet naar het eiland. Daar wordt brood gezegend en aan de paarden gevoerd, volgens de overlevering is dit voor zowel mens als dier heilzaam.

 

 

 

Carnaval in Aalst België

Het kon weer een keer carnaval beleven in Aalst, het was weer een feest. De Voile Jeanetten waren ook goed vertegenwoordigd.

 

 

 

 

 

De Wilgentuin

Volkstuinen De Wilgentuin ligt ingeklemd tussen het vliegveld en autosloop bedrijven. Het is verbazingwekkend wanneer je het complex binnen stapt je in een heel andere wereld terecht komt. Rust en liefde voor de natuur zijn wel de opvallendste elementen. In de winter zie je bijna geen mensen alleen vallen alle min of meer toevallige attributen en beelden op. In het voorjaar en zomer is er volop leven, opvallend vond ik ook de aanwezigheid van jonge tuinbezitters. In mij gedachten waren volkstuinen voorbehouden aan ouderen, maar het is duidelijk dat het fenomeen volks- of stadstuinen nog een mooie toekomst heeft. Met dank voor de vrijheid en toestemming die ik gekregen heb.

Kampeer plezier

Tijdens een kampeervakantie kwam er wel een heel bijzonder caravannetje naast ons staan. Toe in de avond de schemerlampjes en de sfeervolle buiten verlichting aanging kon ik het niet laten om de volgende dag contact te maken en te vragen of ik foto’s mocht maken.

 

 

 

 

 

VoortuinenVoortuinen


Tijdens de lock down was ik genoodzaakt om dicht bij huis te fotograferen. Gedurende mijn dagelijkse wandeling viel mijn oog op het verschil in gebruik van voortuinen. Vaak mooi onderhouden en aangeharkt maar je ziet ook zeer bijzondere tuinen. Ik heb mij er prima mee vermaakt.

 

 

Street artStreet art

De Afrikaanderwijk in Rotterdam wordt voor een groot deel gesloopt of gerenoveerd. Om de wijk leefbaar te houden is o.a. de organisatie POW! WOW!  actief.

Mijn opzet was om te laten zien dat de Afrikaanderwijk een multiculturele wijk is en dat street art op veel plaatsen in verschillende vormen aanwezig is. Daarnaast wilde ik onderzoeken of en zo ja hoe andere (vrije) kunstenaars in de wijk actief zijn.

 

 

DuisburgLandschaftspark Duisburg

Een paar dagen in Duitsland met een bezoek aan het Landschaftspark in Duisburg. Indrukwekkend die oude zware industrie, vrij toegankelijk en je kan overal bijkomen. In de avond wordt het nog extra verlicht. Voor mij doet zoiets afbreuk aan het authentieke karakter van deze industrie.

 

 

 

 

 

Graffiti

Graffiti

Zomaar een fietstochtje door Rotterdam, onverwacht loop je tegen de fraaiste kunstwerken aan. Graffiti is kunst van de maker maar met de soms bijzondere toevoegingen heb ik toch mijn eigen beelden kunnen maken. Het fotograferen moest wel onder begeleiding, ik mocht daar niet zomaar vrij rondlopen.

 

 

 

 

Aalst België.

 

Al enkele jaren fotografeer ik het carnaval in Aalst België. Dinsdag is traditioneel de Dag van de Voil Jeanetten. Mannen getooid in niet al te flatterende vrouwenkleren trekken door het centrum van Aalst, een bontjas en vaak met een lampenkap als hoofddeksel. Voor mij, geboren boven de rivieren, is carnaval een onbegrijpelijk feest. Mijn insteek was dit jaar dan ook om te laten zien dat het plezier soms ver te zoeken is.                                                     

 

 

Erasmus universiteit

 

Via de fotoclub kregen wij de kans om in de bibliotheek van de Erasmus universiteit (medische faculteit) te fotograferen al waren er wel enkele voorwaarden. Zo mochten er onder andere geen herkenbare personen gefotografeerd worden. Het gevolg was dat ik me vooralop composities en lijnen gericht heb.

 

 

 

Regen

 

Niets leuker om op een regenachtig middag naar een museum te gaan, vooral wanneer er een interessante tentoonstelling te bewonderen is. Nog leuker wordt het wanneer je op die manier vanuit een bijzonder standpunt mensen kan fotograferen die last hebben van de regen.

 

 

 

 

115 jarig jubileum

 

Met het 115 jarig jubileum van Fotoclub Rotterdam hebben wij in het centrum van Rotterdam op 1,15km2  gefotografeerd. Vier foto’s staan in het jubileumboek, mijn inzending voor de selectie staat hier. Het blijft plezierig om in je eigen stad opzoek te gaan naar bijzondere momenten of situaties.  

 

 

 

 

Zomercarnaval

 

Een jaarlijks terugkerend feest in Rotterdam: het zomercarnaval.
Ook wel een borsten en billenfeest genoemd. Deze keer heb ik me op een van die twee facetten gericht.

 

 

 

 

 

Riquewihr

 

Nooit gedacht dat ik zoveel met carnaval had, het blijft een bijzonder fenomeen.
Hier een serie van een Venitiaans carnaval in Riquewihr.

 

 

 

 

Eritresegemeenschap

Al ruim tien jaar houdt de Eritresegemeenschap haar kerkdiensten in de voormalige Pauluskerk in Rotterdam Schiebroek.