welkom aktiviteiten werk boeken
  

Klik op de foto voor meer beelden

DuisburgEen paar dagen in Duitsland met een bezoek aan het Landschaftspark in Duisburg. Indrukwekkend die oude zware industrie, vrij toegankelijk en je kan overal bijkomen. In de avond wordt het nog extra verlicht. Voor mij doet zoiets afbreuk aan het authentieke karakter van deze industrie.

 

 

 

 

 

Graffiti

Zomaar een fietstochtje door Rotterdam, onverwacht loop je tegen de fraaiste kunstwerken aan. Graffiti is kunst van de maker maar met de soms bijzondere toevoegingen heb ik toch mijn eigen beelden kunnen maken. Het fotograferen moest wel onder begeleiding, ik mocht daar niet zomaar vrij rondlopen.

 

 

 

 

Al enkele jaren fotografeer ik het carnaval in Aalst België. Dinsdag is traditioneel de Dag van de Voil Jeanetten. Mannen getooid in niet al te flatterende vrouwenkleren trekken door het centrum van Aalst, een bontjas en vaak met een lampenkap als hoofddeksel. Voor mij, geboren boven de rivieren, is carnaval een onbegrijpelijk feest. Mijn insteek was dit jaar dan ook om te laten zien dat het plezier soms ver te zoeken is.                                                     

 

 

 

Via de fotoclub kregen wij de kans om in de bibliotheek van de Erasmus universiteit (medische faculteit) te fotograferen al waren er wel enkele voorwaarden. Zo mochten er onder andere geen herkenbare personen gefotografeerd worden. Het gevolg was dat ik me vooralop composities en lijnen gericht heb.

 

 

 

 

Niets leuker om op een regenachtig middag naar een museum te gaan, vooral wanneer er een interessante tentoonstelling te bewonderen is. Nog leuker wordt het wanneer je op die manier vanuit een bijzonder standpunt mensen kan fotograferen die last hebben van de regen.

 

 

 

 

Met het 115 jarig jubileum van Fotoclub Rotterdam hebben wij in het centrum van Rotterdam op 1,15km2  gefotografeerd. Vier foto’s staan in het jubileumboek, mijn inzending voor de selectie staat hier. Het blijft plezierig om in je eigen stad opzoek te gaan naar bijzondere momenten of situaties.  

 

 

 

 

Een jaarlijks terugkerend feest in Rotterdam: het zomercarnaval.
Ook wel een borsten en billenfeest genoemd. Deze keer heb ik me op een van die twee facetten gericht.

 

 

 

 

 

Nooit gedacht dat ik zoveel met carnaval had, het blijft een bijzonder fenomeen.
Hier een serie van een Venitiaans carnaval in Riquewihr.

 

 

 

 

 

Al ruim tien jaar houdt de Eritresegemeenschap haar kerkdiensten in de voormalige Pauluskerk in Rotterdam Schiebroek.