welkom aktiviteiten werk boeken

Welkom op mijn website

Al meer dan 50 jaar ben ik enthousiast amateurfotograaf. In 1969 ben ik lid geworden van Fotoclub Schiebroek. Na 32 jaar bestuurlijke activiteiten, waarvan 30 jaar als voorzitter, ben ik in 2009 tot erelid benoemd. Per 1 januari 2014 zijn Fotoclub Schiebroek en de AFV Rotterdam gefuseerd en de fotoclub gaat verder onder de naam 'Fotoclub Rotterdam'

Binnen de Fotobond bestaan verschillende landelijke gespreksgroepen. In 2000 ben ik toegelaten tot de Bondsmeester klasse (BMK), met een serie van 20 foto's van het verpleeghuis Schiehoven in Rotterdam-Schiebroek.
Van 2008 tot 2020 was ik coördinator van de BMK. 

 

Mijn bestuurlijke activiteiten ben ik aan het afbouwen. Tot mijn verrassing werd ik in april 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In de begeleidende brief stond de volgende allinea:

LintjeDe mensen kennen u als een gepassioneerd amateurfotograaf, betrokken vrijwilliger en bevlogen organisator. Al vijftig jaar bent u zeer actief in de amateurfotografie in Rotterdam. U heeft deze creatieve kunstvorm in die tijd een enorme boost gegeven. Als erelid en voorzitter van Fotoclub Rotterdam. Als erelid en bestuurslid van de Fotobond en als voorzitter van het Fotofestival aan de Maas. Dat dankzij uw tomeloze energie van een lokaal evenement is doorgegroeid naar een landelijk festival voor amateurfotografen. Een festival dat zichtbaar maakt hoe hoog de kwaliteit van onze amateurfotografie is.
Als blijk van waardering heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander u benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.


Foto Nationaal

Hier ontvang ik de oorkonde voor de acceptatie van mijn inzending, die als opmerkelijk betiteld werd.

   klik hier voor de hele serie

 

 

                                                                  

    De bovenste rij foto's is mijn acceptatie.

    klik hier voor de hele serie

 

 

 

In juni 2009 heb ik de opleiding 'Fotoreflectie/specialisatie mentor' aan de Fotovakschool afgerond. Sindsdien treed ik regelmatig op als fotobespreker en jurylid voor nationale en internationale wedstrijden. Bij verschillende fotoclubs heb ik inmiddels een mentoraat verzorgd, kijk voor meer informatie op de pagina activiteiten. In 2015 ben ik als mentor gestart bij het landelijk mentoraat van de Fotobond.

Je zou het bijna vergeten maar het belangrijkste van het bezoek aan deze site is mijn vrije fotowerk.

Eind 2006 heb ik bij het beëindigen van mijn zaak, in eigen beheer, het fotoboekje '40 jaar geknipt' uitgegeven.

Op de pagina 'boeken' staan enkele boekjes die ik gemaakt heb. Daarnaast staan er ook verschillende boeken die ik na geslaagde mentoraten voor de deelnemers gemaakt heb.